ATM for SMEs Interreg Europe projekt hírlevél 2017/1

A Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA) vezető partnere az INTERREG Europe program által támogatott “ATM for SMEs” projektnek. A projekt célja az innovatív megoldásokra és jó gyakorlatokra vonatkozó helyi ismeretek megosztása annak érdekében, hogy megszüntesse a hitelhez való hozzáférés nehézségeit és a pénzügyi kirekesztettséget, mely komoly akadályt támaszt a vállalkozásalapítás szempontjából.
Az "ATM for SME"s egy olyan konzorciumban megvalósuló projekt, melynek vezetője a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, résztvevői hatékony együttműködésben irányító hatóságok, mikrofinanszírozó szervezetek, valamint egy európai tanácsadó partner.
A projekt fő tevékenységei:
 régiók közötti ismeretátadás: tanulmányi utak, eljárásmódok cseréjét elősegítő események,
 a megszerzett tudás helyi szintű alkalmazása: helyi érdekcsoportok találkozója, valamint regionális cselekvési tervek, a 9 helyi szintű akcióterv továbbfejlesztése,
 tanulmányok gyűjtése az EU szintjén: a közösségi források hasznosításáról, valamint tapasztalatokról a forrásokhoz való hozzáférhetőség javítása érdekében a célcsoportok számára.

Projektinformáció:
Partnerek száma: 10
Résztvevő országok: Magyarország, Németország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország, Norvégia, Horvátország, Belgium
Főbb eredmények: 9 regionális akcióterv, 6 tanulmányi út, 9 átdolgozott politika, 6 újonnan létrehozott projekt
A Projekt időtartama: 2016. április – 2021. március
ERFA finanszírozás: 1.341.720 €

A hírlevél teljes tartalma az alábbi linken tekinthető meg: ATM_newsletter_FEA_Hu_20170329 1

2017/04/26, RVA Group

Bejelentkezés




Ingyenes Regisztráció itt!