Veszprém Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

8200 Veszprém, Komakút tér 3.

Küldetés

A Veszprém Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványt – akkor még nem ezen a néven – 1991. decemberében hozta létre az egyetlen alapító, Veszprém Megye Önkormányzata a kis- és középvállalkozói szféra támogatására. A gyakorlati munkát végzo munkaszervezet, a Vállalkozási Központ 1992. március 1. óta muködik. A tevékenységet az elso idoben meghatározóan az EU Phare-programja finanszírozta, elozetesen jóváhagyott üzleti terv alapján, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) koordinációjával, szakmai segítségnyújtásával és ellenorzésével. Annak érdekében, hogy a megyei vállalkozók minél könnyebben hozzájussanak a szolgáltatásokhoz, az alapítást követoen a helyi erokkel együttműködve azonnal létrehoztunk 7 városi, illetve kistérségi irodát.

A kezdeti széleskörű tevékenységet a Prahe-finanszírozás segítségével alakítottuk ki. Ebben szerepelt területi és ágazati stratégiák készítése, sokoldalú vállalkozói tanácsadás, tréningek tartása kezdo és fejlettebb vállalkozók számára, hazai és külföldi marketing rendezvények szervezése, illetve támogatása, szakkönyvek megjelentetése, információk nyújtása a vállalkozóknak, vagy azoknak az érdeklodoknek, akik még csak készülnek vállalkozásuk megalapítására. Ajkán, és Sümegen jelentos anyagi szerepvállalással járultunk hozzá inkubátorház kialakításához, alapítóként vettünk részt a Veszprémi Regionális Innovációs Centrum, s az ezen belül muködo inkubátorház létrehozásában. Kezdettol kiemelkedo jelentoségu volt a mikrohitel-program.

Ma már elsosorban pályázati úton, konkrét programok végrehajtásához tudunk finanszírozáshoz jutni.

Alapítványunk a fiatal vállalkozókat segíto Életpálya Alapítvány megyei központja is.
A térségi irodák az eltelt évek során ugyancsak betagozódtak a városuk, illetve kistérségük gazdasági életébe, s az alapítványunktól kapott feladatok mellett részt vesznek az üzleti élet helyi feladatainak ellátásában.

Legfontosabb partnereink közé változatlanul alapítónkat, Veszprém Megye Önkormányzatát, illetve azokat a helyi önkormányzatokat, kistérségi szervezeteket soroljuk, amelyekkel közösen muködtetjük városi irodáinkat. Rendkívül fontos a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal a Mikrohitel révén meglévo napi kapcsolat. Mind jelentosebb a szomszéd megyékben muködo vállalkozásfejlesztési alapítványokkal való koordináció. (Emellett aktívan részt veszünk a Vállalkozásfejlesztési Alapítványok Hálózatának munkájában.)

A napi munkakapcsolat tekintetében meg kell említeni az Eötvös Károly Megyei Könyvtárat, melynek épületében alapítványunk muködik, másrészt a könyvtárral közösen muködtetjük a Vállalkozói Szakkönyvtárat, amely az érdeklodok számára az üzleti élet legkülönfélébb területeihez kínál szakirodalmat.

Szolgáltatások

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a MFB Zrt. közreműködésével a mikro- kis- és középvállalkozások fejlesztése, valamint tevékenységük támogatása érdekében működtetjük a Mikrohitel Programot (OMA), és az Új Széchenyi Hitel Programot.

A Mikrohitel Program általános célja a kisvállalkozások támogatása pénzügyi segítségnyújtással és tanácsadással, elsősorban azon a speciális területen, ahol a kisvállalkozások igényeit a kereskedelmi bankok jelenleg nem tudják kielégíteni.

Egyéb információk

Elérhetőség

image/svg+xml Hungary Hungary

Fejér megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Heves megye
Baranya megye
Hajdú-Bihar megye
Nógrád megye
Zala megye
Bács-Kiskun Megye
Veszprém megye
Békés megye
Budapest
Csongrád megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Győr-Moson-Sopron megye
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Komárom-Esztergom megye
Pest megye
Somogy megye
Tolna megye
Vas megye


Cím:8200 Veszprém, Komakút tér 3.
E-mail:info@rvagroup.hu
Telefon:88/424-033, 88/424-044
Fax:88/403-970
Honlap:http://www.veszprem-hvk.hu
  • 2010/10/11 11:59
  • 2010/10/11 11:59

Bejelentkezés
Ingyenes Regisztráció itt!